Barco ClickShare wireless presentation system

 

 
Este un sistem complet de colaborare si prezentare wireless, inventat si patentat de BARCO, lider mondial in solutii profesionale de vizualizare, care asigura conectarea rapida la sistemul video si audio al salii de meeting, permitand totodata celorlalti participanti sa se implice in mod interactiv in prezentare, folosind statii de lucru fixe (laptop, desktop) sau mobile (smartphone, tableta), oferind suport pentru sistemele de operare actuale: Windows, Mac OS, Android, iOS. 
 
Pentru statiile fixe, nu trebuie sa instalam aplicatii software si nici nu avem nevoie de drepturi de administrator pentru a utiliza acest sistem.
 
Pentru device-urile mobile, se foloseste aplicatia "ClickShare App", care se descarca gratuit din Google Play sau App Store.
 
Un sistem ClickShare complet este format din 1-2-4 device-uri externe USB denumite "butoane ClickShare", un suport elegant in care sunt depozitate in mod ergonomic butoanele atunci cand nu sunt utilizate, precum si o unitate centrala. In functie de modelul ales, se pot adauga pana la 64 de butoane suplimentare. Unitatea centrala ClickShare este conectata permanent cu sistemul audio-video al salii.
 
Utilizatorii care doresc sa transmita continut audio-video trebuie doar sa conecteze un buton "ClickShare" intr-un port USB al laptop-ului sau PC-ului lor. La apasarea butonului, continutul audio-video este transferat wireless catre sistemul de vizualizare si sonorizare al salii. 
 
ClickShare nu modifica aspectul de imagine al sursei si o afiseaza automat pe ecranul principal si/sau secundar, in mod optim.
 
De asemenea, ClickShare permite altor participanti sa se implice in mod activ in prezentare. Conectand unul dintre celelalte butoane ClickShare la un alt laptop / PC, desktop-ul acestuia poate fi afisat pe ecran, in mod simultan cu prezentatorul actual sau prin inlocuirea desktop-ului acestuia. In total, pana la 4 sau 8 participanti pot fi afisati pe 1-2 ecrane, in mod simultan.
 
In plus, incepand cu modelul CSE-200, Barco a implementat functia "Touch-back", care permite interactiunea facila cu unitatea PC sursa prin intermediul interfetei tactile, atunci cand este conectat la un monitor touchscreen.